top of page

Volgens mij ben ik zwanger


Het leek me altijd al wel een mooie gedachte om later moeder te worden. Maar eerst moest ik natuurlijk wel een geschikte partner vinden voor dit hele avontuur. Nou, die heb ik ondertussen al 10 jaar geleden aan de haak geslagen hoor. In 2012 zijn we getrouwd en de afgelopen jaren hebben zijn we lekker actief geweest met onze eigen plannen en reizen. Ergens begon het al wel een beetje te kriebelen het afgelopen halfjaar. Ik was net gestart met mijn nieuwe bedrijfje, BabyBird. Daardoor kwam ik meer in contact met moeders, baby’s en alles wat daarbij komt kijken. In juli dit jaar besloot ik om te stoppen met de pil. Niet gedacht dat het allemaal zo snel zou gaan.

Ontpillen De eerste twee weken na het stoppen met de pil voelde ik me niet heel anders. Ik vond dat mijn huid er goed uitzag, waar ik heel blij mee was. Al heel snel besloot ik een app te downloaden, zodat ik mijn cyclus bij kon houden. Na een aantal dagen kreeg ik een onttrekkingsbloeding. Na anderhalve week kreeg ik last van migraine en een aantal dagen hoofdpijn. Hormonale migraine was voor mij helaas een normale gang van zaken in de stopweek. De dagen erna had ik minder eetlust en was ik met vlagen wat misselijk. Na drie weken begon ik last te krijgen van puistjes. Mijn man gaf aan dat ik op momenten echt totaal niet aardig was en pittiger in mijn reacties. Ik had ook weinig geduld. Dit herkende ik zelf ook wel.

Het leek alsof ik dichter bij mijn emoties stond, ze beter vast kon pakken en ze beter kon uiten.

Dit gaf wel een heel opluchtend gevoel, al was het niet heel rooskleurig voor de mensen direct in mijn omgeving. Sommige ochtenden voelde ik me wat duizelig, de onzuiverheden in mijn gezicht vermeerderden zich en mijn haar werd sneller vet.

DIM

Na ongeveer een maand gestopt te zijn met de pil, besloot ik DIM supplementen te bestellen. De voornaamste functie daarvan is het in balans brengen van de hormonen. De DIM supplement werking focust zich dan ook het meest op het in balans brengen van het testosteron bij mannen. En het oestrogeen bij vrouwen. DIM ofwel Diindolylmethaan is een stof die van nature wordt aangemaakt uit kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn radijzen, bloemkool, witte kool en broccoli. De stof zal het oestrogeen niet nabootsen en het heeft ook geen enkele oestrogene activiteit. Het DIM supplement zal er wel voor zorgen dat de natuurlijke respons op oestrogeen in balans wordt gebracht en daarmee dus gelijk de hormonen in je lijf. Wanneer je last hebt van een onregelmatige cyclus kunnen DIM supplementen dit weer stabiliseren. Omdat ik net was gestopt met de pil en mijn lijf wel een handje wilde helpen, startte ik al snel met deze supplementen.

Na ongeveer een maand werd ik voor de eerste keer ongesteld. Ik was erom opgelucht dat mijn lichaam normaal en gezond werkte.

Ik besloot hierna wel weer te stoppen met de supplementen, omdat de kans bestond dat ik zwanger kon raken. Er is nog niet genoeg onderzoek naar gedaan, maar het DIM supplement kan de natuurlijke vloei van oestrogeen verstoren tijdens een zwangerschap. Het is daarom aan te raden dit niet in te nemen wanneer je zwanger wilt worden of al zwanger bent.


Tosti’s en uitlaatgassen De weken na mijn eerste ongesteldheid had ik met regelmaat hormonale kwaaltjes. Zo was ik nog steeds niet altijd erg aardig, kreeg mijn huid steeds meer onzuiverheden en het leek wel alsof ik mijn haar elke halve dag moest wassen zo vet dat het was. Ik kreeg ook een migraine- aanval met flinke misselijkheid en braken. Al deze symptomen konden worden veroorzaakt door het ontpillen, dus ik dacht er ook niet meteen iets achter.

Daarnaast kreeg ik erg veel zin in tosti’s en at deze dan ook echt elke dag. Normaal at ik elke twee weken een keer een tosti, maar er was nu geen houden aan.

Ik voelde me sommige ochtenden wat weeïg en had minder zin in mijn ontbijt. Toen ik een keer op de fiets zat, er een scooter langskwam en ik de uitlaatgassen rook, moest ik een paar keer kokhalzen. Dat vond ik dan wel weer heel vreemd. Ik had daar eerder nooit last van. Vanaf toen kwamen de eerste twijfels in mijn gedachten. Is dit nog steeds ontpillen? Of is er toch meer aan de hand?

In de volgende blog zal ik meer vertellen over mijn keuze om een zwangerschapstest te gaan doen. En dan lees je meteen de uitkomst en hoe mijn man en ik hier op reageerden.


*Tip: App om je cyclus bij te houden - Mijn Kalender


1.373 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page